Workshops

Workshops

Misschien zit je in het bestuur of een commissie van je (studie)vereniging. Je merkt dat verschillende leden wel wat struggles hebben op het gebied van welzijn. Leden hebben te maken met stress, moeite met kiezen, financiële of andere zorgen, hoge verwachtingen van anderen en zichzelf… Nodig ons dan eens uit voor een interactieve workshop! We hebben een aantal workshops in ons aanbod maar kunnen ook een workshop op maat maken voor de specifieke vragen van de leden van jouw vereniging.

Workshops die we aanbieden:

 • Hoe deal ik met mijn stress?
  In deze workshop besteden we aandacht aan de theorie over stress. Wat is het? Wanneer wordt het ongezond? Daarnaast gebruiken we verschillende interactieve en reflectieve oefeningen om bij jezelf te checken waar je zit op het gebied van stress en geven we je tips om hier op een goede manier mee om te gaan.
 • Jobcrafting
  Ontdek wat voor jou belangrijk is in een baan en hoe je zelf proactief bij kunt dragen aan het vinden van niet zomaar een baan, maar een baan die bij je past.
 • Grip op je financiën
  Veel studenten hebben financiële stress. In deze workshop staan we met name stil bij de vraag wat geld voor jou moet doen en geven we praktische tips om je financiën te organiseren. Eventueel kan deze workshop in twee avonden en werkt elke deelnemer tijdens de avonden aan een eigen financieel plan.
 • Retraite
  Kom met je commissie, dispuut of vereniging naar het klooster voor een avond met stilte, en oefeningen op het gebied van zelfreflectie en het ontspannen van je lijf.
 • Omgaan met angst of depressieve gevoelens
  In deze workshop leer je wat angst en depressieve gevoelens met je doen en delen we een paar basistechnieken om hiermee te dealen. We gebruiken interactieve coachingsoefeningen en openen graag het gesprek tussen leden over angst en depressie. Deelnemers oefenen emoties bij zichzelf te herkennen en kunnen inschatten wanneer het tijd is om om hulp te vragen.
 • Een custom made workshop voor je (studie)vereniging

Neem contact met ons op als je met een bepaald thema/vraag aan de slag wilt op het gebied van welzijn en zingeving. We kunnen een workshop op maat voor je vereniging maken.

Onze workshops kenmerken zich door zelfreflectie, praktische oefeningen en interactie. Er is tijd om vragen te stellen en graag praten we na de workshop nog met elkaar na. Aan het eind van een workshop ken je jezelf en je verenigingsleden wat beter en heb je praktische tools geleerd voor zelfzorg of hoe je vanuit je eigen waarden kunt leven.

We kunnen naar jouw vereniging toekomen en de workshop op locatie geven. Het is ook mogelijk jullie in het klooster te ontvangen waar Vita haar basis heeft. 

De trainingen worden gegeven door Anneriet en Amela.  Anneriet werkt al 17 jaar met adolescenten en is life coach en counselor. Amela heeft net haar master Klinische Psychologie afgerond. Samen bieden we een mooie mix van theorie en praktische oefeningen in onze workshops. De workshops kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven.Anneriet BoonenAmela

Uitvinden of een workshop iets voor jouw vereniging is?

Neem contact op met Anneriet en Amela om uit te vinden wat Vita Tilburg voor jouw vereniging kan betekenen.