Wie zijn wij?

Wij zijn Jan en Anneriet Boonen. Wij zijn de initiatiefnemers van Vita Tilburg. In onze eigen studententijd hebben we erg veel gehad aan een plek waar je vrienden kon maken, met elkaar over levensvragen kon spreken en waar je jezelf kon zijn. Na ons afstuderen hebben we 3 jaar in Sarajevo gewoond om zo’n plek voor Bosnische studenten te creëren. Toen we in 2008 terug naar Nederland kwamen is Jan gaan werken als IT-architect en Anneriet als studentenpastor en coach in Tilburg. We willen Vita Tilburg ontwikkelen in samenwerking met studenten en young professionals zelf.

Onze vrijwilligers

Onze droom

Onze droom is om in Tilburg een centrum voor welzijn en zingeving te zijn. Een plek waar studenten en young professionals terecht kunnen voor trainingen, ontmoetingen of coaching. Maar ook een plek waar je kunt wonen, rusten, vieren, mediteren, eten en samen leven.

Ons waarom

Een studietijd is niet alleen om cognitieve vaardigheden op te doen, maar ook praktische levensvaardigheden én ook om bezig te zijn met vragen over zin. We willen een aanbod bieden waar studenten en young professionals terecht kunnen met hun eigen specifieke vragen om samen te onderzoeken wat het leven de moeite waard maakt.

Daarnaast blijkt uit allerlei onderzoeken dat studentenwelzijn onder druk staat. Welzijn hangt nauw samen met of je zin kunt vinden voor je leven. Op dat snijvlak tussen welzijn en zingeving willen we met elkaar aan de slag.

Onze waarden

Bij Vita Tilburg zijn alle studenten en young professionals van harte welkom en mag je zijn wie je bent.

Wij houden van echtheid. We zijn zo goed mogelijk onszelf, we doen ons niet mooier voor dan dat we zijn (ook niet op social media 😊) en bewaken de balans tussen werk en rust.

Vita Tilburg komt tot stand in een samenwerking tussen initiatiefnemers en studenten.

We zijn er voor Nederlanders én voor Internationals. We doen te allen tijde ons best dat iedereen mee kan doen. Dit betekent dat we meestal in het Engels communiceren.

Duurzaamheid en goed zorgen voor de aarde is voor ons belangrijk. In wat we organiseren proberen we zo duurzaam mogelijk om te gaan met onze omgeving. Mocht je ideeën hebben voor hoe iets nog duurzamer kan, dan denken we daar graag samen over na.

Binnen Vita Tilburg is iedereen gast én host. Je kunt je eigen verhaal kwijt en we zorgen er allemaal voor dat iedereen zich thuis voelt.

Bij Vita houden we van reuring en rust, van contemplatie en feestjes, van diep nadenken en leren door te ervaren, van samen leven en tijd voor onszelf.

De initiatiefnemers van Vita leven vanuit de christelijke spiritualiteit. Wanneer we meditaties aanbieden zul je merken dat we putten uit oude kloostertradities. We vinden het tof als Vita een plek kan zijn waar ook spiritualiteit of wat je gelooft over het leven bespreekbaar is. Ieder is welkom en we horen graag waar jij je door laat inspireren!

Onze partners

Vita Tilburg is een pioniersplek van de Protestantse Gemeente in Tilburg. Andere kerken die Vita Tilburg steunen zijn Ontmoetingskerk Tilburg, GKIN Tilburg, PKN Oisterwijk en PKN Hilvarenbeek.

We hebben nauw contact met Tilburg University en Fontys Hogeschool Tilburg zodat we ons aanbod voortdurend kunnen afstemmen op de door hen gemeten behoeften van studenten en young professionals.

Vita Tilburg is een onderdeel van Vita Communities. In meerdere studentensteden wordt gewerkt aan vergelijkbare initiatieven.