Vita Tilburg - Activities

Onze activiteiten

Bij Vita kun je terecht voor allerlei activiteiten op het gebied van welzijn en zingeving. Deze activiteiten organiseren we altijd samen met studenten of young professionals. We organiseren ook graag activiteiten met andere verenigingen samen. Dus heb je een idee? Neem gerust contact met ons op om een plan te smeden!

Deze activiteiten komen eraan

Er zijn geen agenda-items gevonden

Bookclub

Elke maand komt onze ‘bookclub’ bij elkaar om literatuur te bespreken. Je hoeft hiervoor geen literatuurkenner te zijn. In de tijd tussen de ontmoetingen, duik je zelf het gekozen boek in. Tijdens de ‘bookclub’ bespreken we wat ons inspireerde of irriteerde. We gaan na of we ons herkennen in wat we lazen en onderzoeken of er ergens een levensles te vinden is. We kiezen samen welke boeken we lezen. Het is een open bookclub, dus je kunt op elk moment aansluiten. Het gesprek is in het Engels, maar je bent natuurlijk vrij om het boek te lezen in de vertaling die jij wilt.

Workshops

Regelmatig bieden we in het klooster workshops aan op het gebied van welzijn en zingeving. Thema’s zijn bijvoorbeeld: ‘character strengths’, ‘how to make it to the end of the month’ (over financiën), ‘hoe kies ik (een master)’ of ‘how to deal with my stress’. Onze workshops zijn altijd interactief. Er zal ruimte zijn voor bezinning én je gaat met praktische ideeën naar huis. Workshops worden voorbereid in samenwerking met studenten en young professionals.

Het is ook mogelijk om ons uit te nodigen voor een workshop op je eigen vereniging. Kijk hier voor meer informatie!

Ronde tafel gesprekken

Nieuw: vanaf september 2023 bieden we ronde tafel gesprekken aan. We komen met een kleine groep bij elkaar in een relaxte plek in het klooster en er is ruimte voor je verhaal. Je mag delen wat je wilt. Iets leuks wat je hebt meegemaakt, je struggles met je studie, iets over je opvoeding of over je plannen voor de toekomst… Alles is welkom. De rest van de groep luistert zonder oordeel en geeft je aan het eind van je verhaal een vraag mee om verder over na te denken. Iedereen komt aan de beurt. Mocht je een keer liever alleen luisteren, dan ben je ook welkom!

Deze ronde tafel gesprekken worden begeleid door Anneriet. Ze is life coach en geestelijk begeleider.

Retraites

Elk semester bieden we een Retraite aan in het klooster. Op een zaterdagmiddag komen we bij elkaar voor oefeningen in zelfreflectie, het genieten van stilte en het ontspannen van je lijf. We sluiten af met een eenvoudige maaltijd en de afwas. Bij aankomst lever je je telefoon in en daarmee mag je even alle dagelijkse drukte achter je laten om bij jezelf in te checken en te onderzoeken waar je naar verlangt.

Het is ook mogelijk om bij ons een Retraite voor je vereniging te bespreken. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Community Events

Vita Tilburg is ook een plek om lekker samen te ontspannen, vrienden te maken en van het goede leven te genieten. We hebben geregeld potluck diners (iedereen brengt iets mee) of picknicks. We organiseren concerten of een Thanksgiving diner. We organiseren graag een activiteit samen met een andere studentenvereniging om krachten te bundelen. Onze kracht: een mooie plek in het centrum van Tilburg waar we met kleine en grote groepen terecht kunnen; oefeningen aanbieden op het gebied van welzijn en zingeving; ruimte bieden voor vertraging om even los te komen van de waan van de dag.

Coaching

We bieden persoonlijke coaching aan voor studenten en young professionals. Loop je met vragen of thema’s waar je graag eens samen naar wilt kijken? Dan zou coaching wat voor jou kunnen zijn.