Vita Tilburg - Activities

Onze activiteiten

Al onze activiteiten organiseren we samen met studenten of young professionals. Heb je een idee, laat het dan vooral weten. Dan kunnen we het samen op poten zetten.

Deze activiteiten komen eraan

Bookclub

Elke maand komt onze ‘bookclub’ bij elkaar om literatuur te bespreken. Je hoeft hiervoor geen literatuurkenner te zijn. In de tijd tussen de ontmoetingen, duik je zelf het gekozen boek in. Tijdens de ‘bookclub’ bespreken we wat ons inspireerde of irriteerde. We gaan na of we ons herkennen in wat we lazen en onderzoeken of er ergens een levensles te vinden is. We kiezen samen welke boeken we lezen. Het is een open bookclub, dus je kunt op elk moment aansluiten. Het gesprek is in het Engels, maar je bent natuurlijk vrij om het boek te lezen in de vertaling die jij wilt.

Trainingen

Regelmatig bieden we trainingen aan op het gebied van welzijn en zingeving. Thema’s zijn bijvoorbeeld: ‘character strengths’, ‘how to make it to the end of the month’ (over financiën) of ‘hoe kies ik (een master). Onze trainingen zijn altijd interactief. Er zal ruimte zijn voor bezinning én je gaat met praktische ideeën naar huis. Trainingen worden voorbereid in samenwerking met studenten en young professionals.

Ronde tafel gesprekken

Er zijn thema’s waar we allemaal wel wat wijsheid of ervaring over te delen hebben. Voor die thema’s organiseren we regelmatig rondetafelgesprekken. Iedereen mag iets inbrengen en we bevragen elkaar. Zo hopen we van elkaar te leren. Deze gesprekken worden begeleid door een lifecoach. De lifecoach zal door vragen te stellen helpen om samen de diepgang te vinden én wanneer gewenst kan hij/zij vanuit ervaring en expertise jou verder op weg helpen. Waar we het over hebben? Dat mag je zelf aandragen. Neem vooral contact op als je een idee hebt.

Stilte in de Stad

Om de week op woensdagavond bieden we ‘Stilte in de stad’ in de kapel van het Kapucijnenklooster. Een plek om op adem te komen. Met stilte, muziek, bijbelmeditatie, en andere (oude) vormen van christelijke spiritualiteit. Van harte welkom! (Je hoeft niet bekend te zijn met christelijke spiritualiteit)

Stilte in de Stad duurt een half uur en als je zin hebt kun je daarna nog blijven om wat te drinken en voor gezelligheid.

Community events

Vita Tilburg is ook een plek om lekker samen te chillen. We hebben geregeld potluck diners (iedereen brengt iets mee) of picknicks. Soms doen we vrijwilligerswerk of we sporten samen. Iedereen draagt iets bij en gezellig is het altijd.

Coaching

We bieden persoonlijke coaching aan voor studenten en young professionals. Loop je met vragen of thema’s waar je graag eens samen naar wilt kijken? Dan zou coaching wat voor jou kunnen zijn.